چرخه ی قائدگی برای اغلب زنان چرخه ایی دردناک است. شکایتها اغلب از درد زیر شکم و تورم سینه و صورت شروع و به بی حوصلگی و کم توان شدن ختم میشود.

اما این چرخه برای زنانی که به بیش فعالی دچار هستند بسیار متفاوت است.  در واقع مسئله برای آنها بسیار حیاتی است. اتفاقی که می افتد این است که در طول این چرخه افزایش پروژسترون و کاهش دوپامین می تواند نشانگان بیش فعالی را شدت بخشد. نشانگانی مانند:

فراموشی forgetfulness

کج خلقی agitation

تحریک پذیری irritability

تکانشگری impulsivity

زنان بیش فعال هر چه به مدت تخمک گذاری خود نزدیکتر میشوند این علائم در آنها بیشتر بروز می کند. اغلب ولع شیرینی پیدا می کنند.کم اشتهایی یا پر اشتهایی در آنها دیده میشود. بسیار احساساتی و تحریک پذیر میشوند. بیقراری و اضطرابشان شدت می یابد. فراموشکار میشوند و ممکن است وسایلشان را گم کنند . مهمتر از همه اینکه مدیریت هیجانات و عواطفشان را از دست میدهدند. (emotional dysregulation)

تمام مشکلات از همین نقطه شروع میشود. وقتی یک زن بیش فعال در این چرخه قرار می گیرد، کنترل هیجاناتش را از دست میدهد. تمام مشکلاتش پیش رویش زنده میشود. هر مشکلی با هر فردی داشته مانند تبلیغات سینمایی در ذهنش مرور میشود. گاهی بهانه می گیرند و حتی ممکن است آنقدر مدیریت احساسشان را از کف بدهند که در آن چند روز به افسردگی دچار شوند. درک این علائم برای افرادی که به آنها نزدیک هستند کار دشواری  است.

درگیری های کلامی ، نزاع و کشمکش در این دوران بین افراد خانواده با فرد بیش فعال اغلب رایج است. همینطور در روابط دو نفره بسیاری از درگیری ها در دوران پیش از قائدگی رخ میدهد.

اغلب زنان بیش فعال در این دوران وضعیت احساسات خودشان را خارج از کنترل گزارش می کنند.

یکی از راهکارهایی که برای این دوران پیشنهاد میشود پیش از هرچیز یادداشت برداری از روزهایی است که شما در چرخه ی قائدگی خود قرار می گیرید.

به نزدیکان و افراد خانواده تان اعلام کنید که در روزهای حساس خود هستید.

وقتی در سیکل خود هستید از هر بحث و صحبتی که احساسات شما را برانگیخته می کند اجتناب کنید.

اگر حتی مدیریت اینکار برایتان مقدور نبود از کسیکه به شما نزدیک است خواهش کنید که به شما یادآوری کند.

در انتها اگر مدیریتش براتون مقدور نیست ، تمرین کنید. تمرین کنید و تمرین کنید. و البته مهمتر از همه چیز این است که بتوانید خودتان را کنار کسانی قرار دهید که می خواهند شما را بفهمند اما پیش از هرچیز نیاز هست شما خودتان ، با خودتان شفقت داشته باشید چون اگر این اتفاق نیفتد افرادی که با آنها خواهید بود با شما شفقت نخواهند داشت.

مراقبت از خود میتواند شامل مصرف مکمل ها، دوش آبگرم، تکنیک های ریلکسیشن و مصرف مکمل گیاه گل مغربی برای پیشگیری از بروز شدید این عوارض البته با توصیه ی پزشکتان بسیار پیشنهاد میشود سعی نکنید سوار الکلنگی شوید که هیچ وقت پایین نمی آید.

PMS and ADHD: How the Menstrual Cycle Intensifies Symptoms

https://www.webmd.com/add-adhd/adult-adhd-menstrual-cycle

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *