بیش‌فعالی، کلمه‌ای است که این روزها زیاد به گوش می‌خورد. نگرش عامی جامعه نسبت به این عبارت و تعریفی که از آن ارائه می‌شود، تنها یک چیز‌است:

« کسی که نمی‌تواند بنشیند. یا نمی‌تواند تمرکز کند»

افراد مسن بیش‌فعال‌ها را « از این شاخه به آن شاخه بپر» خطاب می‌کنند. تمام این‌ موارد را می‌شود به نوعی هضم کرد. اما کمتر کسی هست که به آسیب‌های عمیقی که این اختلال می‌تواند به روابط جنسی این افراد وارد کند، بپردازد.

در این مقاله به تاثیراتی که بیش‌فعالی روی روابط بین‌فردی و روابط جنسی می‌گذارد، می‌پردازم.

روابط جنسی و نوجوانان بیش‌فعال

بزرگسالانِ‌ بیش‌فعال، اغلب به دلیل عدم تنظیم هیجانات‌شان زود‌تر از سایر هم سن‌و‌سالان خود روابط جنسی را تجربه می‌کنند.

نوجوانان بیش‌فعال، داشتن شریک جنسی متعدد را از سر می‌گذرانند و این روابط در بیشترِ زمان‌ها، چون به صورت مخفیانه‌ است، می‌تواند آسیب‌های زیادی از لحاظ روحی و روانی به آن‌ها وارد کند.

نوجوانان بیش‌فعال راه‌های مدیریت میل جنسی خود را نمی‌دانند و اگر هم آن را فرا بگیرند بر هیجانات خود خیلی سخت می‌توانند غلبه کنند.

نوجوانانِ پسر بیش‌فعال بیشتر از سایر پسران که به این اختلال دچار نیستند، به دیدن فیلم‌های تحریک‌آمیز گرایش پیدا می‌کنند و حتی به آن معتاد می‌شوند.

بیش‌فعالی و مشکلات آن در بزرگسالان

بزرگسالان بیش‌فعال معمولا دو سرِ طیف از میل‌ورزی را تجربه می‌کنند.

یا بسیار میل‌جنسی‌شان مدیریت نشده و  شدید است و این موضوع باعث می‌شود با افراد زیادی وارد رابطه‌ی خصوصی شوند، به دیدن فیلم‌های تحریک‌‌آمیز بپردازند و به خودارضایی‌هایِ مکرر رو بیاورند.

برای ارتباط جنسی بسیار کم‌میل و یا بی‌میل هستند که خودِ این موضوع می‌تواند فرد را در زندگیِ مشترک، دچار مشکل کند.

بزرگسالان بیش‌فعال در مطب روانپزشک

بیش‌فعالان در ارتباط با روابط جنسیِ خود کم‌تر  با پزشک واردِ گفت‌و‌گو می‌شوند. از طرف دیگر، بیشتر راه‌کارهای روانپزشک تجویز داروهای ضد افسردگی است.

این افراد به روابط تنانه‌ی خود اغلب آگاهی ندارند و گاهی آن‌قدر از مصرف دارو خسته شده‌اند که ترجیح‌ می‌دهند، در این‌باره چیزی به پزشک خود نگویند. و البته باورشان را به درمان از دست داده‌اند.

چگونه می‌شود به این افراد کمک کرد؟

نخستین قدم، گفت‌و‌گو کردن است. دو طرف باید از خواسته‌های یک دیگر مطلع شوند. بدون گفتن و ابراز خواسته، هرگز نمی‌شود به نقطه‌ای مشترک در رابطه‌ی خصوصی‌ دست پیدا کرد.

از سطح هیجانات شریک جنسی خود آگاه شوید

اگر بدانید که شریک جنسی بیش‌فعالِ شما، نسبت به چه چیزهایی تحریک‌پذیر است، چه چیزهای او را برانگیخته می‌کند و چه چیزهایی سطح برانگیختگی‌اش را کاهش می‌دهد، این آگاهی شما را برای داشتنِ رابطه‌ی جنسی لذت‌بخش سوق می‌دهد.

زود‌انزالی را به عنوان یک نوع عدمِ تنظیمِ هیجان بدانید

زود انزالی در مردانِ بیش‌فعال، نوعی به‌هم‌ریختگیِ هیجانی‌ست که با شناخت و تمرین برایِ مدیریت‌اش، می‌توان به آن غلبه کرد.

با یکدیگر تنفس کنید

پیش از شروع هم‌آغوشی، با یک‌دیگر از تکنیک‌های تنفسی برای آرام‌سازی بدن‌ و روان‌ خود بهره ببرید.

هم آغوشی را مانند یک بازی ببینید تا یک فعل

اگر به این موضوع توجه کنید که گونه‌ای که ما یک‌دیگر را لمس می‌کنیم، هم را می‌شنویم، به بدن هم گوش ‌می‌دهیم، به مراتب مهم‌تر از خودِ عملِ سکس است، آن‌وقت شاید متوجه شوید که این بازی را باید طوری طراحی کنید وبرای‌ش برنامه‌ریزی کنید که کم‌ترین میزان حواس‌پرتی و بیشترین سطح لذت را برای‌تان رقم بزند.

از دنیای بیرون به یک باره به داخل تخت شیرجه نزنید

نمی‌شود شما پنج دقیقه پیش از این که بخواهید با شریک عاطفیِ خود هم‌بستر شوید، در دنیای بیرون مشغول شنا کردن باشید. نمی‌شود، وقتی هنوز ذهن‌تان درگیر پیامی است که دوست‌تان برای‌تان فرستاده، بخواهید هم‌آغوشی آرام و بی اضطراب را با فرد مقابل تجربه کنید. در نظر داشته باشید که رابطه‌ی خصوصی مانند هر امرِ دیگری در زندگی، آمادگیِ قبلی می‌خواهد و نیاز به آماده‌سازی ذهن و توجه، پیش از رابطه‌ی جنسی برای یک بزرگسال بیش‌فعال از ضروریات است.

ماساژ و روغن‌های طبیعی

بد نیست پیش از ورود به دنیای خصوصی با یارتان از ماساژ با روغن‌های طبیعی برای ماساژ بدنِ خود و طرف مقابل‌تان استفاده کنید.

اگر برای درخواست کردن احساس شرم در خود حس می‌کنید، می‌توانید خواسته‌ی خود را برای او بنویسید. این کار هم عاشقانه‌است، هم محترمانه.

مراقبه

لازم است هر دو طرف این کار را مکررا انجام دهند. مراقبه درگاه ورود به بدن و روح است. پیشنهاد می‌شود پیش از ورود به رابطه‌ی جنسی، پانزده دقیقه برای حضور پیدا کردن در لحظه‌ی حال، حتما مراقبه کنید تا بتوانید ضربان قلب و ریتم بدن‌تان را آرام کنید.

این راه‌کارها تنها راه‌حل موجود برای به دست گرفتن هیجانات‌تان پیش از شروع یک رابطه‌ی تنانه نیست، اما بی‌شک جزِء بهترین‌هاست و پشتوانه‌ی علمی آن را پشتیبانی می‌کند.

‌بهاره‌ابراهیمی

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *